Groep 4

Welkom op de pagina van groep 4.

In onze klas zitten 27 kinderen en hebben we 2 juffen.
Ma-di-wo: Juf Bianca
Do-vr: Juf Deborah

Op deze pagina houden we jullie op de hoogte van de dingen die wij in de klas doen.

————————————————————-

Koeien van Boer Jan

We zijn met de hele klas naar een melkboerderij geweest. Hier hebben we veel geleerd over de melkkoeien. Hoeveel de koeien eten, drinken en melk geven. En hebben we gezien dat de koeien zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden. We hebben de kalfjes gezien en geaaid, sommige zelfs aan hun hand laten zuigen. Een nep-koe gemolken. Ook hebben we de boer nog geholpen met het eten geven van de koeien. Hieronder een paar foto’s.

IMG_2656

IMG_2664 IMG_2667 IMG_2668 IMG_2676 IMG_2682 IMG_2684 IMG_2685 IMG_2687

 

 

Eerste weken:

Het eerste thema van spelling ging vooral over het herhalen van wat er in groep 3 is geleerd.

Taal hebben we het gehad over lidwoorden, zelfstandig naamwoorden, samenstelling en het alfabet.

Rekenen zijn we verder gegaan met de sommetjes t/m 10. Dit doen we elke week 2x aan de hand van een tempotoets. Vindt uw kind dit nog lastig is het zeker aan te raden om dit ook thuis te oefenen. Verder hebben we een beginnetje gemaakt met de tafels (wat is nou precies een tafelsom) en met sommetjes over het tiental. Dit is best lastig en blijven we dus ook veel oefenen.

Ook hebben we geleerd hoe we in een taalschrift en rekenschrift moeten schrijven. Dat is best nog een beetje lastig, want waar moet je alles opschrijven en hoe moet je dat dan opschrijven.

Engels zijn we gestart en de kinderen vinden het erg leuk. We praten tijdens de les bijna alleen maar engels en dat is even wennen voor de kinderen. We hebben geleerd te tellen in het engels en de kleuren. Verder doen we veel spelletjes in het engels.

Met de vreedzame school lessen hebben we met elkaar afspraken gemaakt over hoe we het willen in de klas.We hebben een takenbord met voor ieder kind een eigen taakje.